Over

Praktijk de Hoge Berg is een praktijk voor vaktherapie gericht op het helpen van kinderen en jongeren die niet lekker in hun vel zitten. Het aanbod bestaat uit speltherapie en beeldende therapie.

Kinderen kunnen om diverse redenen in de knel zitten. Soms weet je als ouder wat hier de oorzaak voor kan zijn, bijvoorbeeld het overlijden van een dierbare, een echtscheiding, een verhuizing of dat je kind veel gepest wordt. Maar soms is het ook niet duidelijk wat de oorzaak is, maar merk je wel aan je kind dat het niet lekker in zijn vel zit. Misschien merk je dat je kind niet meer wil eten, minder vrolijk is of vaak ruzie maakt. Of heeft je kind ineens woede aanvallen, onverklaarbare huilbuien of angsten. Misschien zijn er slaapproblemen, heeft je kind nachtmerries en durft het niet meer te gaan slapen. Het kan ook zijn de je kind zich steeds vaker terug trekt, stiller is dan voorheen of op sommige plekken niet meer praat. Sommige kinderen vinden het lastig om vrienden te maken en spelen veel alleen.

Als ouder heb je vaak al diverse dingen geprobeerd. Je kan je machteloos voelen als je kind veel verdrietig, boos of bang is en je niet goed weet hoe je hem kan helpen. Je wilt het beste voor je kind. Praktijk de Hoge Berg wil je graag helpen om samen met jou en je kind eraan te werken dat je kind weer lekkerder in zijn vel komt te zitten. Samen kijken we wat daarvoor nodig is.

Praktijk de Hoge Berg is aangesloten bij het Register Vaktherapie: 106375

Praktijk de Hoge Berg is lid van de Nederlandse Vereniging van Speltherapeuten (NVVS) en de Nederlandse Vereniging Beeldende Therapie (NVBT), beide onderdeel van de Federatie Vaktherapeutische Beroepen (FVB). Ook voor deze verenigingen is het lidnummer: 106375